Music Art Project – Muzika nade – ponosno najavljuje koncert “Muzika stvara ljude”

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da prisustvujete koncertu Muzika stvara ljude, u nedelju, 25. jula 2021. u 11:30 časova u sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, Studentski trg br. 5. 

Na koncertu će se predstaviti deca uzrasta od 12 do 16 godina iz Bujanovca, Surdulice, Leskovca, Kraljeva, Ćuprije i Beograda, koje je u njihovoj raznolikosti združila muzika. Koncert se organizuje pred kraj muzičkog kampa Muzika nade, koji se održava u OŠ „Lazar Savatić“ u Zemunu od 19.-26. jula. 

Želja nam je da zajedno sa Vama proslavimo dostignuća i uspeh dece uključene u program Muzika nade, koja su nestrpljiva da se još jednom u punom sjaju pokažu beogradskoj publici.  

Na koncertu ćete, uz dela velikana svetske muzike, moći da čujete kako negujemo domaću folklornu tradiciju i obrade drugih stilova i žanrova. Uz saradnju sa etabliranim muzičarima međunarodne scene, dirigentom Jose Angel Salazar Marin-om (Venecuela/Grčka), trubačem Sergiom Arrue Domingom (Španija) i perkusionistom sa Kraljevskog konzervatoriuma u Madridu Manuelom Perez Delgadom (Španija), preko 150 dece u horu i orkestru će izvesti poznate pesme iz raznih delova sveta i Srbije u inovativnim aranžmanima.

Dođite da uživamo zajedno!

Ulaz je slobodan. Molimo Vas da zbog epidemioloških mera karte ranije preuzmete na biletarnici Kolarčeve zadužbine, počev od srede, 17. jula.

Srdačno Vaš,
MAP

Više o projektu:

MAP već drugu godinu za redom u sklopu programa „Podrška civilnom društvu 2018“ i u partnerstvu sa NVO Praxis sprovodi projekat “Sutra počinje danas” koji finansira Delegacija EU u Republici Srbiji. Sprovođenjem inovativnih muzičkih aktivnosti po čuvenoj inkluzivnoj El Sistema metodologiji, projekat se bavi problemom socijalne isključenosti dece iz marginalizovanih zajednica, sa ciljem otklanjanja predrasuda i diskriminacije u ranom uzrastu i stvaranja otvorenog okruženja koje neguje različitost, ujedno osnažujući decu i mlade da se uključe u razvoj politika koje ih se tiču i koje imaju uticaj na njihov život.