Prvi koncert u novoj sezoni u Vranju

Nedelja, 19. februar  2017.

U subotu, 18. februara, u Domu vojske u Vranju, deca iz programa El Sistema Srbija održala su prvi samostalni koncert u ovogodišnjoj sezoni projekta "Orkestri i horovi nade".

Njih preko stotinu u horu i orkestru nastupili su pod dirigentskom palicom trubača Serhia Dominga, gosta projekta koji je radio sa njima prethodna 4 dana. Orkestar su činili duvači koji časove pohađaju u muzičkoj školi "Stevan Mokranjac" u Vranju, kao i deca koja su se ove godine priključila programu a časove imaju u Surdulici. Članovima hora muzičke škole priključili su se i učenici osnovnih škola "Dositej Obradović" iz Vranja, "Vuk Karadžić" iz Surdulice i "Branko Radičević" iz Bujanovca. Oni, sa svojim profesorima, pripremaju zajednički program po El Sistema metodi, kako bi bili u prilici da nastupaju sa svojim vršnjacima.

Koncertu su prisustvovali predstavnici škola, opština i partnerskih romskih organizacija, kao i mnogobrojna publika, među kojima su bili i mališani Predškolske ustanove "Dečiji dani" i veliki broj predstavnika medija.

Projekat "Orkestri i horovi nade" podržan je od strane Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Republike Srbije kroz program Evropski PROGRES.

Pogledajte snimke sa koncerta na našem Youtube kanalu!

Pogledajte galeriju slika