Serhio Domingo ponovo u Srbiji

Četvrtak, 16. februar  2017.

Na radost dece Vranja i programa "Orkestri i horovi nade", i ove godine sa njima je radio mladi španski trubač Serhio Domingo.

Momak koji je oduševio decu El Sistema programa prošle godine učeći ih koliko je važno da uživaju dok sviraju, da se druže i podržavaju, da zajedno provode vreme i na probama i na pauzama, sa radošću je dočekan ponovo, 11 meseci nakon prvog susreta. Domingo je ovog puta imao priliku da, osim sa decom iz Vranja, radi i sa mladim trubačima Surdulice ali i sa svim ostalim flautistima, klarinetistima i pevačima, pripremajući prvi ovogodišnji zajednički koncert. Insistirajući na disciplini u vežbanju i sviranju, Serhio Domingo je decu podsetio da je raditi ono što voliš najveći dar te da je najvažnije da uživaju u svakom trenutku. Višesatnim probama su prisustvovali i predstavnici medija koji su želeli da zabeleže bar delić energije stotinak dece programa koji drugu godinu za redom finansira Evropski PROGRES, sredstvima Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Republike Srbije.

Pre dolaska u Vranje, mladi trubač je bio gost muzičke škole "Stevan Mokranjac" u Negotinu, gde je naše udruženje Music Art Project zajedno sa profesorom Vladicom Vasićem, organizovalo masterklas za trubače škole.

Pogledajte galeriju slika