Erasmus+ projekat "Pinokio se pridružuje orkestru" na festivalu Imaginarius u Portugalu

Festival "Imaginarius" je jedan od najzanimljvijih internacionalnih festivala u Portugalu, koji svake godine okuplja preko 400 učesnika iz 17 zemalja sveta.

Koncert povodom Dana Evrope u Istanbulu

Istanbul - grad na dva kontinenta, bogat istorijom i tradicijom brojnih naroda i kultura - bio je domaćin neponovljivom muzičkom događaju koji su povodom Dana Evrope priredili mladi muzičari El Sisteme.

Samba i Bitlsi zatvorili Guitar Art

U sredu 21. marta Veliku salu Doma omladine ispunili su vreli latino ritmovi i zvuk pljeskanja publike koja je došla da isprati učešće našeg orkestra na zatvaranju sada već 19. po redu Guitar Art Festivala.

Svečano zatvaranje Gitar Art Festivala

Pozivamo Vas da zajednički zatvorimo ovogodišnji Guitar Art Festival, 21. marta 2018. u Velikoj sali Doma omladine sa početkom u 20h.

Orkestar "El Sistema" na svečanom otvaranju 15. Međunarodnog takmičenja "Davorin Jenko"

15. Međunarodno takmičenje "Davorin Jenko" svečano je otvoreno u Skupštini grada 31. januara u 20 časova koncertom talentovanih pijanista Ane Kovačević i Lovre Marušića..

Horska čarolija na "Božićnom seocetu"

Anđeoski glasovi učenika MŠ "Stevan Mokranjac" iz Vranja zaorili su se u nedelju 28. januara platoom ispred Hrama Sv. Save i oduševili sve koji su došli da u sjajnom raspoloženju i pesmom isprate zatvaranje ovogodišnjeg "Božićnog seoceta".

Godišnji koncert El Sistema i prijatelji u Kolarcu

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da prisustvujete godišnjem koncertu El Sistema i prijatelji, koji će se održati u utorak 25. aprila 2017. u 20 časova u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Prvi koncert u novoj sezoni u Vranju

Preko stotinu dece nastupilo je u Domu vojske u Vranju na prvom samostalnom ovogodišnjem koncertu u okviru projekta "Orkestri i horovi nade".

Serhio Domingo ponovo u Srbiji

Mladi španski trubač Serhio Domingo, i ove godine bio je gost našeg programa na radost duvača Negotina, Vranja i Surdulice.

"NTC i rana muzička stimulacija"

Održan je seminar koji otkriva načine rane muzičke stimulacije dece različitih uzrasta, kao i vezu sa funkcionalnim učenjem i opštim pravilnim razvojem deteta.

Slobodan Dragaš održao masterklas u Vranju

Novi seminar trubača u Vranju okupio sve flautiste, klarinetiste i trubače uključene u projekat "Orkestri i horovi nade".

Gostovanje španskog solfeđiste u Vranju

Pedro Reig prikazao izvanredne metode rane muzičke stimulacijei muzičkog opismenjavanja dece različitog uzrasta u školama u Vranju i Surdulici.

Održan seminar "Muzičke igre kao deo odrastanja i vaspitanja"

Akreditovani seminar okupio je 60 vaspitača, učitelja, nastavnika i stručnih saradnika iz Surdulice, Vranja i Bujanovca.

"Orkestri i horovi nade" ponovo u Vranju

Projekat "Orkestri i horovi nade" i ove školske godine finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije kroz Evropski PROGRES.

Deca iz programa El Sistema Srbija ponovo osvajaju Beč!

Dvadesetoro dece iz programa El Sistema Srbija iz Jagodine, Paraćina, Vranja i Obrenovca biće u prilici da jedan deo svog letnjeg raspusta provedu u Beču.

Music Art Project dobio akreditacije za 3 seminara za naredne dve školske godine

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Music Art Project dobio akreditacije za 3 seminara za naredne dve školske godine.

Jedan sasvim (ne)običan dan u Vranju

Viđenje koncerta u Vranju naše koleginice i prevodioca Milice Đerić.

Završni koncert projekta "Orkestri i horovi nade"

U Vranju je održan je četvorodnevni masterklas venecuelanskog trubača, dirigenta, muzikologa i kompozitora Raula Luba u okviru projekta "Orkestri i horovi nade".

Poseta šefa delegacije EU projektu "Orkestri i horovi nade" u Vranju

Ambasador Majkl Devenport, u okviru obilaska projekata koje finansira Evropska unija, posetio je i naš program "Orkestri i horovi nade" u Vranju.

Održan masterklas i koncert dece iz programa El Sistema Srbija u Vranju

Na veliko zadovoljstvo dece Vranja i okoline, od 22 do 26. marta, u muzičkoj školi "Stevan Mokranjac" održan je masterklas mladog španskog trubača Serhia Dominga, nakon koga je održan prvi od tri velika koncerta planirana do sredine maja.

Serhio Domingo u Novom Sadu

Novi Sad je 20. i 21. marta ugostio mladog španskog trubača koji je radio sa kolegama sa novosadske Akademije umetnosti.

Humanitarni koncert dece korisnika dnevnog Centra za socijalni rad

Humanitarni koncert dece korisnika dnevnog Centra za socijalni rad održan je 21. marta u svečanoj sali Elektrotehničke škole u Novom Sadu i označio je godinu dana rada hora po metodi El Sistema.

Deca Muzičke škole "Stevan Mokranjac" i deca Romskog kulturnog centra zajedno stvaraju muziku u Vranju

Deca i mladi uzrasta od šest do osamnaest godina iz Muzičke škole "Stevan Mokranjac" i Romskog kulturnog centra...

Snežana i "Kruna od nota"

Hor "Kruna od nota" sastavljen od dece uzrasta od šest do četrnaest godina, zajedno sa pozorišnom trupom "Hator" i plesnim studijom "IDEA" rade na pripremi mjuzikla - dečije opere "Snežana i sedam patuljaka".

Dečji hor "Kruna od nota" i hor "El Sistema" otvorili manifestaciju "Raspevana novogodišnja jelka" u Novom Sadu

U utorak, 15. decembra, u 18 časova, Dečji hor "Kruna od nota" iz Obrenovca i hor "El Sistema"  imali su čast da zajedno otvore manifestaciju.

"Orkestri i horovi nade" u Vranju

Od decembra ove do maja sledeće godine, deca Vranja će biti u prilici da budu deo projekta "Orkestri i horovi nade" koji sprovodi Music Art Project uz finansijsku podršku Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Republike Srbije preko programa Evropski PROGRES.

Mladi muzičari iz Srbije u milanskoj "Skali"!

Naši najbolji mladi muzičari iz "Škole za muzičke talente iz Ćuprije" biće učesnici letnjeg kampa u okviru Milan EXPO od 21. do 30. avgusta, a najvažniji događaji biće nastupi u čuvenom pozorištu La Skala i pozorištu Arćimboldi.

"Svi putevi vode u Milano" Italijanski kulturni centar promoviše Ćupriju lokalnim koncertom!

Uz podršku Italijanskog instituta za kulturu, koncerti pod zajedničkim imenom "Svi putevi vode u Milano", održani su 13. i 14. avgusta 2015. u Ćupriji i Jagodini.

Mladi muzičari iz Srbije sviraju u Beču

Grupa dece iz muzičkih škola "Vladmir Đorđević" iz Jagodine, "Milenko Živković" iz Paraćina i "Škole za muzičke talente iz Ćuprije", nastupa nakon četvorodnevnog letnjeg kampa tokom predstavljanja organizacija civilnog društva u okviru Berlinskog Procesa u Beču 26.